Her er svaret på hvorfor du skal bygge likes på Facebook-sida di

I disse Facebook-annonseringstider så har jeg en stund gått rundt og lurt på hvorfor skal man bygge likes på Facebook-sider når man bare kan kjøpe seg til reach uansett?

Til og med sosiale medier-eksperter som har gitt meg råd på hvordan jeg skal bygge Facebook-likes har ikke klart å gi meg et godt svar på det spørsmålet. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Alexander Grimstad fra Fanbooster svarte helt nydelig på dette spørsmålet på Fanboosterdagen forrige onsdag. Du skal bygge likes fordi de som liker sida di er relevant reach. Selvfølgelig!

De som liker siden din har tatt et aktivt valg ved å trykke på like-knappen. Ved å trykk på like-knappen sier man: hei, dette firmaet synes jeg er allright og de kunne jeg gjerne tenke meg å høre mer fra. De som liker siden din er dermed mest sannsynlig folk som gjerne vil kjøpe varer og tjenester av deg.

Et annet argument er at likerne dine er en billigere målgruppe å nå enn når du må kjøre annonsering mot ikke-likere (i følge mine notater fra Alexanders foredrag)

Så det betyr altså at de som mest sannsynlig vil handle hos deg er billigere å nå enn de som ikke er like sannsynlig til å handle hos deg – for et nydelig system. Dette gjelder kun hvis du har bygd siden din på ærlig og redelig vis da, vel og merke.

Jeg benytter sjansen til å illustere dette blogginnlegget med nok en Facebook meme fordi jeg elsker memeer:

oh-you-make-fan-pages-for-businesses-on-facebook-you-must-be-qui

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s